7 lucruri pe care să le iei în considerare când îți alegi un loc de muncă în străinătate


 1. Salariul minim

  Salariul minim pe ţară în cadrul UE este important pentru cei mai mulţi lucrători migranţi care plănuiesc să plece din ţara de domiciliu pentru a căuta de lucru în altă parte. Cel mai important motiv pentru a merge la lucru în altă ţară europeană este că salariile plătite sunt mai mari. Ţine minte că mergând la lucru în străinătate, fără nicio experienţă specifică ar trebui să te aştepţi să obţii un pic mai mult decât salariul minim care se aplică în ţara unde cauţi să lucrezi. De aceea credem că salariul minim este un factor important pentru a stabili care este cea mai bună țară pentru a munci în străinătate în 2021.

 2. Salariul mediu net pe lună

  Cu cât lucrezi mai mult în străinătate cu atât vei obţine mai multă experienţă şi salariul tău ar putea fi mai mare. Pentru cei care au mai multă experiență şi caută un job într-un domeniu specific, este bine să cunoască salariul mediu net pe care îl primesc persoanele în fiecare ţară.

 3. Costuri de trai

  Costurile de trai sunt un factor important când îţi propui să economiseşti bani pe timpul angajării în străinătate în 2021. O formulă ideală este să găseşti o ţară unde salariul minim este mare şi costurile de trai sunt relativ scăzute. Este greu să economiseşti bani în străinătate când toţi banii pe care îi câştigi sunt cheltuiţi pe cele necesare traiului.

 4. Rata şomajului

  Rata şomajului este o măsură folositoare pentru a şti cât de mari sunt şansele de a obţine o slujbă în fiecară ţară anume. Dacă rata şomajului este destul de mare, şansele de a obţine un job ca lucrător migrant sunt mult mai mici în comparaţie cu a obţine un job într-o ţară care are o rată a şomajului scăzută. Aşteaptă-te să ai mai multă competiţie la poziţiile din ţările care au o rată a şomajului mare.

 5. Cunoştinţele de limbă engleză ale localnicilor

  Engleza este limba care este cel mai des întâlnită pentru persoanele din cadrul Uniunii Europene care caută de lucru în altă ţară UE.

  Nivelul de acceptare al pieţei locale referitor la folosirea englezei ca limbă pe piaţa de muncă depinde în principal de cat de mulţi localnici vorbesc limba.
  Deoarece cum pot comunica firmele cu lucrătorii migranţi dacă propriul lor personal nu vorbeşte engleza? De aceea folosim procentul de localnici care vorbește engleza în comparaţia noastră.

 6. Sistemele de îngrijiri medicale

  Din păcate, ne îmbolnăvim cu toţii uneori şi astfel este probabil că va trebui să foloseşti sistemele de îngrijiri medicale locale când vei merge să lucrezi în străinătate. Sistemele de îngrijiri medicale sunt unul dintre factorii majori de care depinde calitatea vieţii. În comparaţia noastră, folosim date despre cum fiecare ţară se plasează în lume uitându-ne la sistemele lor naţionale de îngrijiri medicale.

 7. Fericirea persoanelor care trăiesc acolo

  Factorii menţionaţi mai sus sunt instrumente care te pot face mai fericit ca lucrător migrant. Deci de ce să nu folosim raportul de fericire al fiecărei ţări în comparaţia noastră. În ce ţară sunt oamenii cei mai fericiţi? La urma urmei, totul este despre a deveni o persoană mai fericită. De asta vrem în primul rând să lucrăm în străinătate.